søndag den 22. januar 2012

Solsort og Snefnug - Slutningen

Hvordan slutter novellen?
Er det en logisk slutning for dig - eller havde du ventet noget andet?
Hvorfor slutter novellen som den gør - hvilke spor er der tidligere i handlingen, som peger i den retning?

13 kommentarer:

  1. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

    SvarSlet
  2. - Novellen slutter med, at jeg fortælleren(søsteren) har skrevet et brev til forældrene, hvor hun på en måde beder om tilgivelse, fordi hun mener det er hendes skyld, at Jakob tog livet af sig selv. Brevet optrapper til, at hun vil begå selvmord.
    - Det er en logisk slutning, fordi?
    - Jakob sagde tidligere i novellen:"Fordi..Fordi døden kalder på mig.. Kan du ikke høre det? I musikken? Den er skrevet til mig!". Det peger i den retning, at han allerede på forhånd, ved at han skal dø.
    Andreas og Benjamin...

    SvarSlet
    Svar
    1. Hvorfor begår hun selvmord? Og hvordan tror I? Hvad siger hun helt præcist i det brev, som gør at vi véd hun begår selvmord? Godt set mht Jakob!

      Slet
  3. Hun begår selvmord, fordi at hun føler hun er skyldig i Jakob's død. Det ser man på side 85 linje 6 Og vi ved, at hun begår selvmord hvis vi læser s 85 linje 18: "Tilgiv mig. Jeg elsker jer også, men det er ikke nok til at holde det ud. Nu tager jeg Jakob i hånden og passer på ham, som det altid har været meningen. Tænk på os som en solsort eller et snefnug. Så vil vi altid være der alligevel. Lev vel. Now the world is gone, I'm just one.
    Jeres"

    SvarSlet
    Svar
    1. Skide godt svar, Cecilie! Så det er fordi hun siger, at hun tar Jakob i hånden at vi kan tolke at hun dør? Og hvad mener du/I om at hun føler sig skyldig - har hun grund til det? Er der nogen der har skylden for hans død? KH Lisbeth

      Slet
  4. Novellen slutter, ved at hun tager sit liv. Jeg ved sku ikke hvad jeg havde forventet mht. slutningen til novellen. Men jeg synes at slutningen virker logisk nok, pga. det Jakob sagde tidligere.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Jesper - hvad er det du tænker på at Jakob sagde tidligere - kan du komme med et citat og en side/linje-henvisning?

      Slet
  5. ja, vi ved at hun dør fordi at for af tage jakob i hånden, skal hun enten op i himmlen eller ned i helved for at tage ham i hånden. (det er ikke bogstaveligtalt, for man kan ikke tage en død i hånden når man selv er død)
    - hun har ikke grund til af dø, da det ikke er hendes skyld at han ville dø (hvis det var nogles skyld, var det morens fordi hun ikke forstod og støttede ham og hun var hans gudinde)

    hilsen cecilie og charlotte :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Apropos moderen: syns I det lyder som om hendes og Jakobs forhold var et helt almindeligt forhold mellem mor og søn? Hvorfor tror I han taler om hende som en gudinde og engel?
      Fint set med det der med at ta Jakob i hånden...

      Slet
  6. Hvordan slutter novellen? novellen slutter med at storesøsteren også begår selvmord, mens hendes forældre ikke er hjemme (hun efterlader et afskedsbrev og jakobs brev ligger ved siden af)
    Er det en logisk slutning for dig - eller havde du ventet noget andet? vi havde ikke ventet at søsteren ville begå selvmord. vi havde mere ventet at hun ville komme vidre, på en bedre måde.
    Hvorfor slutter novellen som den gør - hvilke spor er der tidligere i handlingen, som peger i den retning? hun elsker sin bror så meget at hun ikke kan leve uden ham, hun har for meget skyldføgelse. - spor: de er som tvillinger,

    cecilie og charlotte

    SvarSlet
    Svar
    1. Rigtig godt set, piger... Måden den slutter på gør den vældig sørgelig, syns jeg - når nu vi sidder og venter på at hun kommer videre... Syns I hun er skyld i hans død?

      Slet
  7. nej, vi syntes ikke at hun er skyld i hans død. ikke sådan helt. men hun viste hvad der var sket da hun hørte sangen fra han værelsr, så tideligt om morgenen. så måske kunne hun have nået at rede ham. men mener ikke at hun var skyld i hans død.

    SvarSlet
    Svar
    1. Fint argumenteret - og man er vel heller ikke nødvendigvis skyldig i noget forfærdeligt, selvom man ikke bliver overrasket over at det sker... Måske kunne hun ha reddet ham - men måske var det gået galt alligevel, fordi moren var den eneste der EGENTLIG ku redde ham!

      Slet