søndag den 22. januar 2012

Solsort og Snefnug - Jakob


Karakterisér Jakob - udseende, væremåde, følelser o.s.v. .
Hvorfor tog han sit eget liv?
Hvilken rolle spiller moderen i hans liv?

6 kommentarer:

  1. - Udseende: Bleg, sort håret og lille.

    - Han tog sit eget liv fordi, det stod i sangen, det var forudbestemt.

    - Hun kan ikke acceptere ham for den han er, og det han brander for, hun har en deprasiv indflydelse på hans liv. f.eks. til forårskonserten. Jakob er glad da han står på scenen, indtil han får øje på sin mor, som sidder med et skuffet blik og ryster på hovedet. Derefter mister han lysten til at fortsætte og sætter sig ned.

    Benjamin og Andreas...

    SvarSlet
    Svar
    1. Godt set og argumenteret. Hvad med hans følelser og væremåde - hvad kan I sige om den? Og hvad med forholdet til søsteren... KH Lisbeth

      Slet
  2. Han er jo egentlig en glad dreng. Til tider, får han det bare rigtig svært, især når hans mor ikke kan acceptere ham, for den han er. Forhold til søsteren, kommer til udtryk, når man læser brevet til sidst i novellen.

    SvarSlet
    Svar
    1. Godt argumenteret, Benjamin. Jeg synes brevet til sidst viser hvordan HENDES (søsterens) forhold til HAM er - er der andre steder hvor vi hører noget om deres forhold? Hvorfor betyder moderens accept mon så meget for ham? Og hvad er egentlig farens rolle i den familie?? KH Lisbeth

      Slet
  3. På et tidspunkt sidder de oppe på værelset, og hører musik sammen.
    Jeg tror at farens rolle, er at holde sammen på familien, f.eks. til forårs koncerten, sidder moderen og ryster på hovedet, mens faderen sad og skottede til hende og var vred på hende.

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg syns du har meget godt fat i faderens rolle... hvordan reagerer han på Jakobs død? HVordan tror du faderen og moderen vil reagere på søsteren og hendes afskedsbrev?

      Slet