mandag den 23. januar 2012

Drengen der gik baglæns - familien

Forholdet mellem brødrene:
- Hvordan ændrer forholdet mellem brødrene sig efter Mikkels død, hvor Andreas skal klare sig selv?
- Hvordan opfatter Andreas sin storebror efter hans død? Hvor tror han Mikkel befinder sig?

- Hvilken betydning har vittigheden om elgen?


Andreas' og forældrenes forskellige reaktioner på deres sorg:
- Hvorfor flytter de?
- Hvordan indtager forældrene det nye hus?
- Hvordan reagerer de tre i bilen?
- Hvad sker der med faren i garagen?
- Hvordan reagerer forældrene og Andreas, da de sammen genser videoen fra festen?
- Hvordan 'bruger' Andreas videoen?

24 kommentarer:

  1. Mikkel er autisk, han har en forestilling om at hvis ikke at han når hjem fra skole indenfor 6 min. skal han dø. Han har også mange andre underlige forestillinger i sit hoved.

    De flytter fordi at Mikkel dør i ulykken.

    De indtager det ved at Andreas smadre en rude, fordi faren ikke kan finde nøglen.

    Moderen er i chok, og faren har angst for at kører. Andreas sidder, og taler med sig selv. Han tror han kan snakke med Mikkel igennem en juice som han bruger som walkie talkie.

    Da de ser videoen, bliver de meget kede af det, Andreas bliver glad. Faren bliver trist, og går. Moren sidder meget lamslået, lidt ked af det men også sur.

    I garagen er faren meget flink mod Andreas, han giver ham lov til at smage øllen, og han giver ham nøglen til det gamle hus. Faren virker meget beruset. Faren fortæller også om da han mødte moderen i Stockholm. Faren kalder hele tiden Andreas for Mikkel, og bryder sammen i gråd, og går amok, og smadre nogle ting.

    Han bruger båndet til at kunne forestille sig hvordan man sproler tiden tilbage, og så gør han det i inde i sit hoved.

    Morten&Nanna

    SvarSlet
    Svar
    1. Hey, hvor er I seje! Jeg har lige nogle ting jeg så tænkte videre over: Hvad tænker I om moren og faren og dét at de lar drengene drikke til festen i starten?
      Da Andreas smadrer en rude for at de kan komme ind, siger moren noget med at hun også godt kku ha brug for/tænke sig at smadre en rude... Er der noget symbolik i det med at smadre sig vej ind i det nye hus - hvorfor er det nødvendigt? Kan I også prøve at kigge på noget med symboler - se andet indlæg... KH Lisbeth

      Slet
  2. Jeg synes, at forældrene er ret uansvarlige og ret ligeglade med deres børn! Andreas er jo kun 9 år? Det med, at moderen godt kunne tænke sig at smadre ruden, kan det ikke være fordi at hun har brug for at afreagere fordi Mikkel er død?? Ellers ville et gæt ud i tågen være noget med at slå sandheden i stykker eller glemme fortiden. Men jeg ved det ikke? Det er bare et gæt.

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, det er et lidt pudsigt forhold de forældre har til deres børn mht alkohol - men de virker samtidig meget varme og kærlige og sjove, syns jeg. Jeg synes begge dine fortolkninger på det m. de knuste ruder gir rigtig go mening - slet ikke ude i tågen :-)

      Slet
  3. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

    SvarSlet
  4. Hvilken betydning har vittigheden om elgen?
    - Den starter jo med at de opføre det stykker hvor Andreas re "pisse" stiv. I vittigheden siger Andreas, jeg er ikke elgen, hvor på Mikkel "skyder ham" og han dør. Senere i filmen dør Mikkel, hvilket jeg tror er som hævn, for at Andreas "dør"
    - Men at forældre bliver ved med at køre i den vittighed, tror jeg irretere Andreas mere og mere, da det er det bedste minde, han har om sin storebror
    Rasmus & Benjamin

    SvarSlet
    Svar
    1. God pointe, drenge - jeg har selv lidt svært ved at forstå hvad den vittighed egentlig skal betyde, men syns jeres bud er godt. Hvorfor mon han skriver Jag är inte elgen, dér hvor han skal skrive en historie i skolen?

      Slet
    2. Nok fordi, det er Andreas's hjelm Mikkel har på, da de køre, så måske ser Andreas, Mikkel som elgen i stedet for sig selv

      Slet
  5. Hvis man ser ind i Andreases verden, vil jeg ikke sige, at deres forhold ændre sig det store. Andreas fantaserer, at taler med sin bror i karton juice, som om Mikkel stadig var der.
    Rasmus&Benjamin

    SvarSlet
    Svar
    1. God pointe, Benjamin. Hvordan vil du sige at Andreas har det med sin storebror - hvad betyder han for ham?

      Slet
  6. Hvordan opfatter Andreas sin storebror efter hans død? Hvor tror han Mikkel befinder sig?
    - Jeg tror han opfatter ham som sin store bror i nu, det er ikke helt gået op får ham at han er død, da han bliver ved med at "kontakte" Mikkel i sin brik juice. Jeg tror at Andreas mener Mikkel, befinder sig et sted som ikke helt kan forklares, altså stadig væk på jorden, det ligger alligevel så tæt på, fordi Andreas kan se ham på et tidspunkt i filmen.
    Rasmus & Benjamin

    SvarSlet
    Svar
    1. Okay, sådan havde jeg ikke tænkt på det. Jeg tænkte, at Andreas nok godt var klar over at han var død - men stadigvæk troede at han selv kunne gøre det godt igen/få ham tilbage... Men jeres måde at argumentere på er fin - vi behøver ikke være enige ;-)

      Slet
  7. -Hvorfor flytter de? de flytter fordi at mikkel bliver dræbt i en ulykke
    - Hvordan indtager forældrene det nye hus? de starter med at få andreas til at slå en rude i stykker, for at komme ind. men ellser er de vel meget glade for det, de kan starte forfra i det hus.
    - Hvordan reagerer de tre i bilen? moren har det ikke så godt og kan ikke rigtig koncentrer sig om at køre, hun kører over i den anden vejbane. faren er meget roglig og prøver lidt på at gøre tingene bedre. andreas sidder omme bag i og drikker juice og så finder han på at snakke til mikkel gennem juicen. der er meget stille i bilen.
    - Hvad sker der med faren i garagen?han har skyldføgelse og flipper helt ud på sig selv fordi han er ked at det, og hr det dårligt med det hele og så er han fuld så han kan ikke holde sine føgelser tilbage.
    - Hvordan reagerer forældrene og Andreas, da de sammen genser videoen fra festen?andreas er glad for at se mikkel, faren vil helst ikke se mere (han går?) moren er også lidt glad for at se den.
    - Hvordan 'bruger' Andreas videoen? han genskaber, den aften. han tager tilbage til huset og gør alt det der skete den aften om igen. fordi han tror det hjælper til med at få mikkel tilbage ved at spole tiden tilbage.

    SvarSlet
    Svar
    1. Fine svar, Charlotte. Godt set at det dér med at flytte lissom er for at få en ny start! Tror du faren har grund til at ha skyldfølelse? Og hvorfor snakker ham og Andreas sammen om det dér med at være krigskammerater - hvad er det for en krig de er vendt hjem fra? KH Lisbeth

      Slet
  8. Hvordan indtager forældrene det nye hus?
    - Faren har glemt nøglerne, så han ber Andreas om at smadre en rude, moren siger hun også godt kunne/tænkte sig at smadre en rude, måske som afreagere. Jeg tager det som om at de indtager huset med at brag.
    Rasmus & Benjamin

    SvarSlet
    Svar
    1. God formulering - at indtage huset med et brag. De er i det hele taget en lidt sjov familie, ik?

      Slet
  9. Hvordan reagerer forældrene og Andreas, da de sammen genser videoen fra festen?
    - De sidder i deres nye stue og ser den, moren sidder og ryger mens hun græder, faren forlader stuen, under joken omkring elgen, Andreas sidder helt oppe ved siden af skærmen, han ser bare med og fortæller at han var "pisse stiv" den aften.
    Rasmus & Benjamin

    SvarSlet
    Svar
    1. Hvad tror I videoen betyder for Andreas? Jeg undrede mig sådan over at han grinede - og ikke var ked af at gense Mikkel. Tænkte at han måske var i en eller anden slags fornægtelse - somom Mikkel stadig levede? Hvad tænker I om det?

      Slet
  10. De flytter fordi Mikkel dør.

    Da de er kører i bilen, er moderen ved at køre galt, fordi hun har Mikkel i tankerne og mister fuldstændig fokus på vejen.

    Faderen mister masken, da han sidder og snakker med Andreas i garagen. Han kommer til at kalde Andreas for Mikkel, og kan så ikke klare det mere. Han føler sikkert at han er skyld i Mikkels død. Grunden til at han kalder Andreas for Mikkel hele tiden, er fordi han ikke kan for uheldet ud af hovedet.

    Andreas bruger videoen, til at holde minderne ved lige. Efter han har set videoen gentager han stykket for sig selv.

    Rasmus&Benjamin

    SvarSlet
    Svar
    1. Syns I faren var skyld i Mikkels død? Hvad siger I forøvrigt til den scene i starten, lige efter festen - hvor alle er på toilettet. Hvad fortæller det om familien, syns I?

      Slet
  11. De flytter fordi at mikkel dør og for at skabe sig et nyt liv efter episoden.

    jeg tror at hun tænker på mikkel og er derfor ved at køre galt

    faren kunne ikke klare det mere så han går amok og begynder at smadre tingene inde i garagen.

    Andreas ser videoen, for at se hvordan han havde det med mikkel. og der går faren igen for han kan ikke klare at se på det for han føler nok lidt skyld i det.

    kh. Mikkel, nikolaj og Mathias

    SvarSlet
    Svar
    1. Fine svar, drenge. Hvorfor tror I Andreas griner når han ser videoen - burde han ikke reagere med savn og med at blive ulykkelig - lissom forældrene? Hvordan tackler faren i øvrigt Mikkels død - føler han skyld, tror I?

      Slet
  12. Hvordan ændrer forholdet mellem brødrene sig efter Mikkels død, hvor Andreas skal klare sig selv? deres forhold ændres ikke, da de stadig er i kontakt med hinanden. men han føgler sig sammetid forladt, af mikkel, og derfor bliver hans ritualer stærker.

    - Hvordan opfatter Andreas sin storebror efter hans død? Hvor tror han Mikkel befinder sig? han opfatter ham ikke som død, men bare at han er et andet sted. muligvis i det gamle hus.

    - Hvilken betydning har vittigheden om elgen? det er den eneste vittighed han kender, og derfor ser de også video optagelsen sener hen i filmen. det var også en ting mikkel og andreas havede sammen, det var deres fælles drøm, om at blive berømte og komme til hollywood. så den har stor betydning for filmen.

    hilsen annemette og charlotte :)

    SvarSlet
    Svar
    1. kloge svar, piger - tror I han på en eller anden måde fornægter hans død? Men hvorfor mon??

      Slet